Smyckekonst

Intervjuserien

Arbetsprocesserna i dessa serier inleddes med en intervju, arbetet byggdes sedan kring resultatet i varje intervju. Den andra personens historia och erfarenhet blev ramverket för mitt arbete.
Komma ut

Komma ut

Inspirationen för denna serie smycken var en vän till mig som kom ut som gay för 10 år sedan, när han var 15 år. Då kände han oro, rädsla och hade så många frågor. Jag gjorde smycken för att trösta honom, dämpa hans rädsla och oros känslorna i magen. För att...
The safe place

The safe place

Mitt examensarbete från 2011, har sitt ursprung i en tragisk och mörk historia, men mitt mål har varit att göra smycken som kan ge trygghet och bringa lugnt till bäraren. Projektet har sin grund i en intervju med en kvinna som blev sexuellt utny...
Mekano

Mekano

Smycken med rörliga delar som ger bäraren frihet att välja hur smycket ska se ut för dagen.
Orden från då

Orden från då

Smycken med utgångspunkt i utvalda dikter från Gustaf Fröding.
Secret ring

Secret ring

När du bär en Secret ring bildas det ett ihåligt utrymme mellan fingret och ringen. En plats för en hemlighet? Ringarna är handgjorda träts ådring gör varje exemplar unikt. Pågående projekt sedan 2010.
Tills livet återvänder

Tills livet återvänder

Igen, Samma, fast annorlunda står maktlös bredvid... Bearbetningsarbete om att stå vid sidan av en cancersjuk familjemedlem. Om att göra resan igen fast i en annan roll.
Igår gör imorgon

Igår gör imorgon

Orden. För att bearbeta. Orka. Minnas. Glömma. Vid sidan av. Mitt uppe i allt... Bearbetningsarbete om att stå vid sidan av en cancersjuk familjemedlem. Om att göra resan igen fast i en annan roll.